Lite Tips!

Lite tips till alla er som gillar att slänga mat som är ok!

Tänk på att datumen är satta med god marginal. För ägg är exempelvis hållbarheten tre veckor för att ägg ofta förvaras i skafferiet i andra europeiska länder. I Sverige där vi har dem i kylskåp håller de mycket, mycket längre.

Om mjölken eller gräddens datum är på väg att gå ut - frys in i iskubslådan och använd vid matlagning och bak. Vinslattarna passar även de i iskubslådan för senare användning i matlagningen. Överbliven kokosmjölk kan också frysas in på detta sätt, eller i plastpåsar. Ostrester över? Riv och frys in. Passar perfekt till varma smörgåsar eller pizza och gratänger.

 

- Låt inte potatis och lök ligga tillsammans. Potatisen kan ta smak och är dessutom känslig för lökens etylengas.
- Förvara svampen i korg eller påse, inte i plastpåse - då håller den dåligt.
- Låt ananasen ligga på mjukt underlag så att den inte få tryckskador.
- Låt tomaten vara i rumstemperatur. Den är känslig för kyla och smakar mer om den inte ligger för kallt. Tänk på att tomatens etylengas kan få andra grönsaker att mogna fortare, bra till exempel om du har omogona avokados.
- Förvara aldrig aubergine och basilika under 8 grader. De kan nämligen få kylskador.
- Lagra avskuren gräslök i tät förpackning med några droppar vatten för att förhindra uttorkning.
- Frys in pepparrot. Den håller bättre och går dessutom lättare att riva i fruset tillstånd.
- Har du både kylskåp och svalskåp, sänk temperaturen i kylen och förvara grönsaker i svalen. Mjölk håller faktiskt allra bäst vid 4 grader.

Kommentarer
Postat av: lena.Kj

Det här kunde alla gamla husmödrar förr,bra med lite oppfräschning.

2012-01-21 @ 13:28:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0